نقدم لكم في مدونه الصحه و التغذيه اسهل طريقه لتحضير الكبده الاسكندراني الاصلي علي طريقه الاسكندرانيه ولاد البلد ، جرب الطريقه و صدقوني مش هتسولها ابدا ابدا ، و ان شاء الله تعجبكم .
مقادير الكبده الاسكندراني
نص كيلو كبده اسكندرانى
جزرتين مفرومين
فلفل رومى
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح فلفل كمون بهارات لحمه رشة قرفه رشة جنزبيل بهارت عاديه
جزرتين مفرومين
فلفل رومى
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح فلفل كمون بهارات لحمه رشة قرفه رشة جنزبيل بهارت عاديه
طريقه تحضير الكبده الاسكندراني
1- قومي بغشل الكبده جيدا و تصفيتها حتي تتخلصي من الدم حولها
2- قومي بوضع حله علي النار ثم قومي بتطيع البصل عليها و تشويحه مع القليل من السمن و الزيت
3- بعد ان يذبل البصل ، قومي بوضع البهارت التي تحبيها علي البصل
4- قومي بوضع الكبده بعد تقطيعها و ضيفي معها الثوم المفروم
5- قومي بعد ذلك بوضع الفلفل الرومي و الفلفل الالوان بعد تقطيه الي قطع صغيره
6- ثم بعد ذلك قومي بوضع قليلا من الماء و اتركبها علي النار حتي تنضج جيدا
7- راقبيها جيدا و اذا احتاجات الي القليل من الماء ضفيه عليها حتي تنضج جيدا
8- انتظري قليلا حتي تجف المياه فيها و تنضج جيدا و بالهناء و الشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق