الثلاثاء، 18 فبراير 2014

بالصور : طريقه عمل الكبده الاسكندراني

نقدم لكم في مدونه الصحه و التغذيه اسهل طريقه لتحضير الكبده الاسكندراني الاصلي علي طريقه الاسكندرانيه ولاد البلد ، جرب الطريقه و صدقوني مش هتسولها ابدا ابدا ، و ان شاء الله تعجبكم .

مقادير الكبده الاسكندراني

نص كيلو كبده اسكندرانى
جزرتين مفرومين
فلفل رومى
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح فلفل كمون بهارات لحمه رشة قرفه رشة جنزبيل بهارت عاديه

طريقه تحضير الكبده الاسكندراني

1- قومي بغشل الكبده جيدا و تصفيتها حتي تتخلصي من الدم حولها 
2- قومي بوضع حله علي النار ثم قومي بتطيع البصل عليها و تشويحه مع القليل من السمن و الزيت 
3- بعد ان يذبل البصل ، قومي بوضع البهارت التي تحبيها علي البصل 
4- قومي بوضع الكبده بعد تقطيعها و ضيفي معها الثوم المفروم 
5- قومي بعد ذلك بوضع الفلفل الرومي و الفلفل الالوان بعد تقطيه الي قطع صغيره 
6- ثم بعد ذلك قومي بوضع قليلا من الماء و اتركبها علي النار حتي تنضج جيدا 
7- راقبيها جيدا و اذا احتاجات الي القليل من الماء ضفيه عليها حتي تنضج جيدا 
8- انتظري قليلا حتي تجف المياه فيها و تنضج جيدا و بالهناء و الشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

دعاء جميل جدا ... اضغط هنا للدخول و الدعاء به

X