النهارده هقلكوا علي طريقه رائعه و سهله للغايه لعمل " الحواوشي " الي هو عيش باللحم ، و الطريقه دي ممكن الناس الي بتعمل رجيم ، تالها في يوم الفري بتاعها ، و ذلك لأنها بتتكون من البروتين المفيد في الدايت بالاضافه الي الخبر " الكربوهيدات " و لكن بنسبه قليله و الهامه في رفع السعرات الحراريه في الجسم حتي لا يتعود الجسم علي نظام غذائي واحد .
و لمن لا يتعبون الحميه الغذائيه ، فهذه الوصفه سهله للغايه ولا تأخد من الوقت الا 45 دقيقه فقط للتحضير ، و سوف تعجبكم جدا .
♦ خميره سريعه التحضير
♦ ملعقه سكر حتي يتخمر العجين سريعا
♦ و ماء للعجن .
♠ في البدايه نقوم بتحضير العجين ، قومي بخلط الدقيق و عليه معلقتين كبيرتين من اللبن البودره و ابدأي بإضافه المياه للعجين ثم أضيفي الخميره و ملعقه السكر اليها و اعجينهم جيدا ، ثم غطي العجين و اتريكيه قليلا حتي يتخمر جيدا .
♠ قومي بتعصيج اللحم بالطريقه العاديه و لن لاحظي اننا لن نجعله يكتمل في التسويه نهائيا ، بل سوف نضعه ليستوي فقط بنسبه 20% و سوف يكمل التسويه في الفرن مع الخبر ، و بعدها قومي باضافه الطماطم و الفلفل الاخضر بعد تقطيعهم الي مكعبات صغيره للغايه و بعدها قومي بإضافه البهارات المختلفه اليها ، وقومي بتقليبها تقليبه صغيره .
♠ قطعي العجين الي قطع صغيره ، بعد ان يتخمر جيدا ، و بعدها قومي بفرد قطعه منه و افردي عليه قليلا من اللحم ، ثم افردي قطعه اخري من العجين و بعدها قومي بوضعها عليها و قومي بغلق الاطراف ( كما يتضح في الشكل امامك ) ثم قومي بوضعها في صينيه و لكن لا تنسي ان تدهني الصينه جيدا ، و بعدها قومي بتسخين الفرن جيدا ، ثم ضعي فيه العجين حتي ينضج كما بالصوره ثو قومي بتقطيعه الي قطه صغيره .
و لمن لا يتعبون الحميه الغذائيه ، فهذه الوصفه سهله للغايه ولا تأخد من الوقت الا 45 دقيقه فقط للتحضير ، و سوف تعجبكم جدا .
مقادير عمل الحواوشي
♣ لحمه مفرومه علي حسب عدد الاشخاص يتم تحديد الكميه .
♣ فلفل اخضر
♣ طماطم
♣ عدد 2 بصله كبار
♣ بهارات ( ملح - فلفل - كمون - بهارات مشويات - شطه علي حسب الرغبه )
♣ مقادير العجين :
♦ نصف كيلو دقيق
♦ باكو لبن بودره♦ خميره سريعه التحضير
♦ ملعقه سكر حتي يتخمر العجين سريعا
♦ و ماء للعجن .
طريقه التحضير للحواوشي " عيش باللحم "
طريقه عمل الحواوشي " عيش باللحم " - بالصور |
♠ قومي بتعصيج اللحم بالطريقه العاديه و لن لاحظي اننا لن نجعله يكتمل في التسويه نهائيا ، بل سوف نضعه ليستوي فقط بنسبه 20% و سوف يكمل التسويه في الفرن مع الخبر ، و بعدها قومي باضافه الطماطم و الفلفل الاخضر بعد تقطيعهم الي مكعبات صغيره للغايه و بعدها قومي بإضافه البهارات المختلفه اليها ، وقومي بتقليبها تقليبه صغيره .
♠ قطعي العجين الي قطع صغيره ، بعد ان يتخمر جيدا ، و بعدها قومي بفرد قطعه منه و افردي عليه قليلا من اللحم ، ثم افردي قطعه اخري من العجين و بعدها قومي بوضعها عليها و قومي بغلق الاطراف ( كما يتضح في الشكل امامك ) ثم قومي بوضعها في صينيه و لكن لا تنسي ان تدهني الصينه جيدا ، و بعدها قومي بتسخين الفرن جيدا ، ثم ضعي فيه العجين حتي ينضج كما بالصوره ثو قومي بتقطيعه الي قطه صغيره .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق